گیاهان دارویی

    گیاهان دارویی (14)

    شنبه, 31 فروردين 1398 11:50

    گیاهان دارویی" پونه کوهی "

    " پونه کوهی "

    طبع پونه کوهی گرم و خشک است.

    خواص پونه کوهی

    • از دمنوش پونه برای درمان سرماخوردگی، برونشیت، سرفه، آبریزش بینی، زکام، گریپ، سردرد و مشکلات گوارشی، بهبود نفخ شکم و حالت استفراغ، تب، تسکین گلودرد و درد مفاصل استفاده میگردد.
    • پونه کوهی خشک سرشار از کلسیم و مصرف آن میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان در افراد یائسه وسالم موثر باشد.
    • برای برطرف شدن سنگ کلیه یا سنگ مثانه دو الی سه فنجان دمکرده ی آن را یک ساعت قبل از غذا به تدریج بنوشید.
    • آن را بسوزانید و به پای دندان ها بمالید، لثه هارا تقویت می کند.
    • خوردن یک الی دو فنجان از مخلوط عصاره پونه با سکنجبین و رب انار روزی دو بار صبح و شب قبل از غذا برای کمک به درمان استفراغ مفید است
    • ضماد پونه کوهی شل کننده ی عضلات، ضد اسپاسم عضلانی و مهار کننده ی سیکلو اکسیژناز می باشد.
    • ضماد پونه کوهی ضد درد، ضد چسبندگی پلاکت ها، بی حس کننده موضعی و ضد سرطان است.
    • دمنوش آن محرک دستگاه مرکزی اعصاب، ضد احتقان و گرفتگی بینی، ضد نفخ، معرق، ضد باکتری، ضد ویروس، ضد یبوست، قارچ کش وضد قارچ کاندیدا می باشد.
    • دمنوش آن تسکین کننده و مقوی معده است و کلسترل خون را پایین می آورد.
    • اگر نصف لیوان عرق آن را با آب بعد از هر وعده غذا میل کنید، بادشکن، صفرابر، اثر محرک بر ترشحات معده، آرام بخش سرفه و خلط آور می باشد.
    • در استعمال خارجی برای رفع لکه های پوستی مصرف می شود
    • عرق آن درمان گیاهی غلظت خون ،رقیق کننده ی خون ،باز کننده ی تنگی ها و گرفتگی های درون کبد و طحال است .
    • عرق ان اخلاط سینه را پاک و سوزش و خراش سینه را برطرف می سازد و سرفه را تسکین می دهد.
    • عرق آن کم خونی را درمان می کند و اسهال ساده و اسهال خونی را بند می آورد .
    • خام آن به صورت ضماد ،آب آوردگی بافت ها ،بیماری پافیلی یا التهاب پا ،کبودشدگی پا و انواع خون مردگی های زیر جلدی را برطرف می سازد 

    نکته 

    1. خانم های باردار و شیرده ،کودکان،افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند و بیمارانی که تحت نظر پزشک می باشند،قبل از مصرف باید با پزشک مشورت کنند 
    2. مصرف آن بدون مصلح برای گرم مزاجان مضر است 
    پنج شنبه, 15 فروردين 1398 18:09

    داروی گیاهی به نام اسطوخودوس

    طبع : گرم و خشک

    _ برای رفع خستگی روزی دو فنجان از دم کرده آن را بعد از صبحانه و قبل از شام بنوشید.

    _ برای برطرف نمودن التهاب رحم می توانید ۱ الی ۲ استکان از آب صاف شده دم کرده آن را قبل از هر وعده غذا میل نمایید.

    ،برای بهبودی زکام سرد، سرماخوردگی سیاه سرفه ،سینوزیت و آنفولانزا هر روز صبح، ظهر و شب یک فنجان دم کرده آن را بنوشید.

    _ اسطوخودوس آرامبخش اعصاب است و به درمان سرگیجه و تقویت حافظه و مغز و اعصاب کمک می کند.

    _ شستشو با جوشانده آن اگزما را بهبود بخشیده و مصرف آن پاک کننده کلیه ها می باشد

    _ دم کرده آن برای رفع بیماری های مجاری و ادرار مفید است و تب را پایین می آورد.

    _ دم کرده آن مقوی کبد درمان کننده سیروز کبدی و برطرف کننده ورم طحال است و یرقان و کرم های معده و روده را از بین میبرد.

    _ دست و پای شما خواب می رود از دمکرده این گیاه استفاده نمایید.

    _ پیشگیری از آب آوردن بدن دم کرده اسطوخودوس بنوشید

    _ برای رفع ترشحات زنانه می توانید دم کرده آن را بیاشامید.

    _ نوشیدن یک فنجان دم کرده دم کرده آن در فاصله بین دو غذای روزانه برای تسکین میگرن موثر است.

    _ نوشیدن دم‌کرده آن برای بی خوابی ناشی از خستگی جسمانی تنش های فکری ترس یا حتی بیش فعالی مغز درمان تشنج و غش و رفع سردرد استفاده می گردد.

    برای معالجه افسردگی دمنوش آن را به همراه چای کوهی و بادرنجبویه میتوان تهیه و میل کرد.

    _ چای این گیاه برای رفع کم اشتهایی و یا بی اشتهایی مفید است.

    _ استنشاق اسانس آن برای کاهش ترس بی قراری و بی خوابی افراد مسن و خانم های یائسه کاربرد دارد.

    _ دیدن اسانس اسطوخودوس بر بالش سردرد و سردردهای یک طرفه ی یا میگرن را برطرف میکند.

    _ اسانس رقیق شده آن به طور موضعی برای درد مفاصل و درمان فلج موقتی و ناگهانی عضلات صورت کاربرد دارد.

    _ سردرد های ناشی از استرس و بر آشفتگی پیش از قاعدگی و تنظیم قاعدگی نامنظم استفاده میشود.

    _ مادر حاصل از اسانس گیاه نه تنها زخم ها را ضدعفونی می کند بلکه بهبودی آنها را تسریع می نماید.

    _ ماسک یا ماساژ پوست صورت با روغن آن برای درمان آکنه مفید است.

    نکته

    ¡ مصرف آن بدون مصلح برای ریه مضر است.

    ¡_ خانم های باردار شیرده از مصرف این گیاه پرهیز نمایند

    ¡_ مصرف اسطوخودوس برای اشخاصی گرم مزاج بدون مصلح مضر است و موجب اتش و آشفتگی شهر می گردد

    ¡_ از عوارض احتمالی مصرف آن گیجی منگی خواب آلودگی سردرد فشار خون تهوع استفراغ و یبوست می باشد

    دوشنبه, 23 آبان 776 09:51

    گیاه دارویی " اسفرزه "

    "گیاه دارویی " اسفرزه

    گیاه اسفرزه کوچک، سفید رنگ به صورت اجتماع سنبله و به حالت استوانه ای به ارتفاع تا 2 سانتی متر بر روی دم گیاه هایی به طول تا 9 سانتی متر قرار گرفته اند.

    برگ های این گیاه کشیده، باریک، نوک تیز وکرک دار استکه به علت فقدان ساقه از روی زمین منشعب شده اند.قسمت مورد استفاده این گیاه دانه های آن است که قایقی شکل و به طول تا سه میلی متر هستند.دانه های این گیاه به رنگ خاکستری مایل به صورتی بوده که دارای خطی قهوه ای رنگ در طول قسمت مقعر می باشند، زمان جمع آوری این دانه ها اواسط تابستان می باشد.

    اسفرزه طبعی سرد و تر دارد.

    خواص درمانی اسفرزه:

    • لعاب اسفرزه ضد قولنج روده و زخم روده است.
    • برای دفع سنگ کیسه صفرا، خوردن مرتب روزی 20 گرم آن در یک لیوان آب جوش و به مدت 4 روز مفید است.
    • اگر لعاب آن دائم جرعه جرعه نوشیده شود گرفتگی صدا که از گرمی و حرارت باشد را برطرف می سازد.
    • برای رفع خارش بدن و تصفیه خون و باز شدن اشتها، اسفرزه، تخم شربتی و خاکشیر از هر کدام 100 گرم را مخلوط کرده و هر روز یک قاشق سوپ خوری آن را در 2 لیوان آب حل نموده و مصرف کنید.
    • حرکات روده و را افزایش داده و در درمان یبوست مفید است.
    • نرم کننده شکم، ضد خونریزی سینه و نشاط آور است.
    • جهت کاهش درد و رفع خارش و قطع خونریزی بواسیر مفید است.
    • برای درمان گلو درد لعاب آن را دائم غرغره کنید و جرعه جرعه بنوشید.
    • اگر آب آن را دهان نگه دارید، برفک و سوختگی و زخم های دهان را درمان می کند.
    • همراه با روغن بنفشه برای تسکین  سردردهای گرم و رفع خشکی دماغ و برای اعصاب و روان مفید است.
    • برای درمان اسهال مزمن، یک قاشق غذا خوری آن را بو داده و هر روز میل نمایید.
    • دمکرده ی صاف شده آن مدر است و برای درمان سوزاک و تسکین درد سینه مفید می باشد.
    • ضماد کوبیده آن  با گلاب برای تسکین سردرد مصرف می شود.
    • ضماد کوبیده آن با گلاب برای تسکین سردرد مصرف می شود.
    • مالیدن ضماد آن به مدت 7 الی 10 روز برای رشد و نرم کردن مو و جلوگیری از موخوره بسیار مفید است.
    • نوشیدن تدریجی از لعاب آن یک الی دو قاشق غذاخوری آن یک ساعت قبل از غذا، در درمان ورم کلیه و سوء مزاج کلیه مفید است.
    • اگر یک الی دو فنجان لعاب اسفرزه و عرق بید را با هم مخلوط و از آن روزی سه بار قبل از غذا بنوشید، برای درمان برونشیت مفید است.
    • ضماد آن مخلوط با سرکه روی پهلوی چپ به برطرف شدن ورم طحال، سوء مزاج طحال و یرقان کمک می کند.
    • برای کمک به درمان سرسام، مصرف مرتب لعاب آن مفید است.
    • خوردن روزی 3 مرتبه از خیسانده آن باعث بهبودی میگرن می گردد.
    • خوردن لعاب آن با شکر قبل از غذا برای بهبودی افسرگی شدید مفید است.

    نکته 

    1. مصرف بدون مصلح آن کاهش دهنده اسپرم می باشد.

     

    جمعه, 20 آبان 776 11:35

    گیاه دارویی " افتیمون "

    "گیاه دارویی " افتیمون

    افتیمون گیاهی است از تیره پیچک صحرایی، علفی و یک ساله که در بهارو در مزارع به صورت انگل بر روی گیاهان سبز می رویدو در بیابان ها در کنار بوته ای تیغ می رویدو آن هارا مثل تار عنکبوت احاطه می کند و تا آخر تابستان هم پا به پای میزبان ضعیف شده رشد کرده و گل و بذر می دهد.انواع مختلفی دارد که بعضی دارای گل های سفید وبعضی زرد و بعضی دارای گل قرمزمی باشند.این گیاه در بسیاری ازنقاط روی زمین موجود استو در دامنه کوه ها تا ارتفاع دو هزار متری مشاهده می گردد

    افتیمون طبع گرم و خشک دارد.

    خواص دارویی افتیمون:

    • خوردن تدریجی دمکرده ی افتیمون جهت بیماری های مغزی و اعصاب مانند: افسردگی، وسواس ، غش و صرع مفید است.
    • نوع خاکستری رنگ آن دارای پتاسیم زیاد است.
    • خوردن یک الی دو فنجان شیره ی تخم آن قبل از غذا برای کمک به درمان ورم طحال، سوء مزاج کبد، سیروز کبدی، بهبود ی یرقان و تقویت کبد بسیار نافع است.
    •  موجب لینت مزاج، ازدیاد ادرار و عرق و خارج کردن سموم از بدن می گردد.
    • برای بیماری های اعصاب، جنون، مالیخولیا، افسردگی، سردرد، کابوس، ترس و تشنج، 8 گرم افتیمون با 60 گرم سکنجبین و در یک لیوان شیر میل شود.
    • درد مفاصل، لقوه و سرطان را درمان می کند.
    • برای مداوای اسهال روزی 3 الی 4 مرتبه یک لیوان از دمکرده ی آن را بنوشید.
    • نوشیدن تدریجی یک الی دو فنجان دمکرده ی آن یک ساعت قبل از غذا درمان سوء مزاج کلیه می باشد.
    • تصفیه کننده خون است و برای کسانی که دچار زود انزالی هستند مفید است.
    • افتیمون مفرح قلب است و در صورت تنقیه، برای رفع سودا، دفع کرم معده و باد از بدن مفید است
    • برای درمان چاقی جوشانده ی آن را روزی دو فنجان پس از صرف نهار و شام با شکر قرمز میل کنید.
    • مصرف این گیاه مدر و قاعده آور است.
    • مصرف 14 گرم آن با کمی عسل و نمک، مسهل سودا و بلغم است
    • مصرف روزی 3 الی 4 فنجان از دمکرده ی آن برای کمک به درمان سرسام مؤثر است.
    • برای درمان افسردگی شدید 50 گرم افتیمون شامی و 5 گرم زعفران را در 500 گرم عسل مخلوط نموده و روزی یک قاشق شربت خوری از آن میل کنید.

    نکته

    1. مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است و باید با مصلح مصرف شود.
    2. مصرف مداوم آن سبب افسرگی می شود

    "گیاه دارویی " آنغوزه

    طبع آنغوزه گرم و خشک است.

    خواص دارویی آنغوزه:

    • آنغوزه پادزهرهر سم، رفع کننده بوی بد بدن و ضد عفونی کننده ی دهان می باشد.
    • مکیدن دائم صمغ آن باعث تقویت دستگاه گوارش، ازدیاد شیر مادران و درمان صرع کودکان و نقرس است.
    • برای رفع آلزایمر، تومور مغزی، کند ذهنی وکمی حافظه، مقدار 20 گرم از میوه این گیاه را آسیاب و با 250 گرم عسل خوب مخلوط نموده، سپس روزی یک قاشق مربا خوری میل شود.
    • خوردن 2 تا 5 گرم دمکرده ی آن چند ساعت قبل از نزدیکی سبب تقویت نعوظ و تقویت نیروی جنسی می گردد.
    • به عنوان مقوی معده و برای کشتن کرم معده مصرف می شود.ضد انگل معده، روده، ضد نفخ، بادشکن و درمان سوءهاضمه می باشد.
    • برای درمان سردرد و میگرن، روغن این گیاه را به شقیقه ها بمالید.
    • نوشیدن دمکرده ی آنغوزه برای درمان تب مفید است.
    • اگر آن را باپوست انار و سرکه بپزیدو میل کنید، بواسیر را از بین می برد.
    • خوردن روزانه  2 تا 3 گرم آن قبل از غذا برای کمک به درمان بیماری های مغزی، رعشه، غش و سستی اعضا بسیار مؤثر است.
    • اگر روی دندان کرم خورده قرار گیرد، دندان درد را تسکین می دهد.
    • اگر روی ورم، خصوصآ ورم های رسیده قرار گیرد، آن ها را شکافته و چرک آن را خشک می کند.
    • اگر باشیر و جنتیانا مخلوط و بر محل گزیدن سگ هار ضماد شود، ضد سم بسیار مؤثری است.
    • برای معالجه بیماری سیاتیک مقدار 5 گرم آنغوزه را با 50 گرم کره حیوانی مخلوط کرده و مرتبآ محل درد سیاتیک را با آن ماساژ دهید.

    نکته

    1. مصرف زیاد آنغوزه برای افراد گرم مزاج بدون مصلح توصیه نمی گردد.
    2. در دوران بارداری از مصرف این گیاه خودداری شود.
    3. از انجایی که آنغوزه مدر و ادرار آور است، مصرف آن بدون مصلح برای مثانه زیان آور خواهد بود.
    4. آنغوزه را با غذا های روزانه مصرف نکنید.
    5. مصرف بدون مصلح آن مضر مقعد و بیماری های کولون می باشد.
    6. استشمام آن برای گرم مزاجان بدون مصلح مضر است.

     

    چهارشنبه, 11 آبان 776 11:01

    گیاه دارویی " ترشک "

    "گیاه دارویی " ترشک

    گیاه دارویی ترشک گیاهی است تک جنسی که برگ، ریشه ودانه آن برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته شده است.ترشک گیاه شبیه اسفناج و بومی قاره اروپا بوده که این گیاه حاوی اسید اگزالیک بوده که باعث طعم اسیدی آن می گرددکه این گیاه کم کالری ودارای میزان بالایی آب بوده. برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه وبرگ آن دارای خاصیت دارویی بوده.

    این گیاه درمناطق معتدل کشور ایران رویش می کندو از قدیم الایام به عنوان یک سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده می شده است.

    در گیاه ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد و سدیم، ویتامین سی، کلسیم وفسفردر ترکیبات آن موجود است.

    طبع ترشک سرد و خشک است.

    خواص درمانی ترشک:

    • ترشک برای تصفیه خون، افزایش کارایی کبد، کلیه و روده ها مفید است
    • برای درمان کم خونی و رفع حساسیت های بهاری و سل مفید است
    • برای درمان گواتر مقدار مساوی از گیاه ترشک و روغن زیتون را باهم له کرده و روی محل بمالید.
    • داروی مناسبی برای درمان کلسترول خون می باشد.
    • دم کرده ترشک برای کورک و دمل های چرکی فوق العاده مفید است.
    • ترشک آبسه های چرکی را خیلی زود می رساند و درد آن را برطرف کرده و شفا می بخشد.
    • دانه های این گیاه به عنوان تسکین دهنده برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود.
    • ترشک درشت برای مداوای بیماری های قلب و روده ها وکبد و معده مفید است
    • جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل مؤثر است.
    • به عنوان داروی ضد عفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می شود.
    • برای کاهش غلظت خون، فشار خون و درد قفسه سینه، یک استکان از سکنجبین و گلاب، آب سیب و آب ترشک را مخلوط کرده صبح ناشتا به جای صبحانه میل کنید.

    نکته

    1. مصرف زیاد آن مضر است.برای مصرف آن حتمآ با پزشک خود مشورت کنید
    2. افرادی که اسید اوریک دارند جدآ از مصرف آن خودداری کنند.
    3. ترشک همچنین میل جنسی را کم می کند افراد سرد مزاج استفاده نکنن.

     

    پنج شنبه, 11 بهمن 1397 12:00

    " به دانه " گیاه دارویی

    "گیاه دارویی " به دانه 

    به دانه یا دانه به، به دانه های قهوه ای رنگ گفته می شودکه داخل میوه یه وجود دارد و دارای فواید زیادی برای سلامتی و پوست و مو می باشد.

    دانه به حاوی مواد مغذی فراوانی از جمله آهن، پتاسیم و ویتامین سی فراوان وبسیاری از مواد مغذی موجود در میوه به می باشد اما خاصیت لعابی آن بیشتر بوده و روغن بیشتری نسبت به میوه به دارد.

    از دیگر ترکیبات مغذی موجود در به دانه میتوان به چربی، تانن ها، پکتین، قند و اسید مالیک اشاره کرد.

    طبع به دانه: سرد و تر

    خواص درمانی به دانه:

    • لعاب به دانه جهت ترمیم زخم هاو سوختگی پوست بر اثر آفتاب سوختگی و آتش، مفید است.
    • خوردن لعاب آن بعد از حجامت باعث بهبودی میگرن می گردد
    • برای التیام ترک پوست دست و بدن، ترک نوک سینه، لب و درمان بواسیر، لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
    • مصرف مرتب آن برطرف کننده ی خشونت گلو و گلو درد، حلق، التهابات مخاط ها، گرفتگی صدا، سرما خوردگی و برای سرفه و برونشیت مفید است.
    • لعاب به دانه برطرف کننده ورم روده و ضد قولنج روده است. همچنین تسکین دهنده ی حرارت معده و تب می باشد.
    • لعاب آن اسهال خونی و ساده را درمان می کند.
    • مکیدن به دانه و فرو بردن لعاب آن سوزش، خشکی و زخم زبان و دهان را برطرف می نماید.
    • برای درمان یبوست مفید است.
    • برای رفع تشنج زبان، روزانه 3 الی 4 مرتبه لعاب آن را غرغره کنید.
    • برای دمان خشکی بینی، روزی 5 گرم سائیده به دانه خشک را در آب جوش حل کرده و عصاره آن را میل نمایید.
    • خوردن 1 الی 2 فنجان از لعاب آن قبل از غذا برای کمک به درمان سوء مزاج کلیه مفید است.
    • خیسانده یک الی دو قاشق غذاخوری از آن در یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه، در درمان زخم روده مفید است.
    • چای به دانه به کاهش استرس و بی خوابی کمک می کند.
    • بلعیدن به دانه برای رفع بوی بد دهان و تنفس بد بوتآثیر شگفت انگیزی دارد.
    • جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

    نکته

    برای اشخاص مبتلا به قولنج و رعشه مضر است.

    شنبه, 07 آبان 776 05:07

    گیاه دارویی " خاکشیر "

    "گیاه دارویی " خاکشیر

    خاکشیر گیاهی یک ساله یا دو ساله از تیره شب بویان است.خاکشیر در دشت و کوهستان می روید و بلندی ساقه آن تا یک متر نیز میرسد.پائین گیاه کرک دارست در حالی که بالای آن بدون کرک می باشد

    خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک می باشد.ضمنآ در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود داردکه دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است.

    طبع: گرم وتر

    خواص درمانی خاکشیر:

    • خیسانده خاکشیر حرکات روده را افزایش داده و مانع یبوست شده و از نفوذ اسید معده به جداره دستگاه گوارش جلوگیری می نماید.
    • برای برطرف شدن حساسیت، ضعف معده ی ناشی از سوء مزاج سرد، یبوست سوداوی، التهاب لوزه ها، کم کردن ترشحات رحمی یا عفونت واژن، خونریزی بواسبر، خشکی پوست، اگزما، ریزش موو خارش پوست سر، شوه پوست سر وتقویت نیروی جنسی مردان وزنان، هر روز قبل از طلوع آفتاب تعداد 3 قاشق غذا خوری خاکشیر دریک لیوان آب سکنجبین شیرین میل نمایید.
    • برای درمان خارش پوست، روزی 3 بار، هرمرتبه یک فنجان آب شاه تره و عناب خیسانده را بایک قاشق غذا خوری خاکشیر مخلوط کرده و بخورید.
    • از آن به عنوان خنکی و ملین استفاده می کنند. مقوی معده و برطرف کننده ی ترشحات زنانگی است. برای دفع کرم و رفع ورم کلیه استفاده می شود.
    • خاکشیر بوداده؛ رطوبت را از معده و روده جمع می کند ورطوبت مغز را از ناحیه سر دفع می سازد.
    • اگر علت ریزش مو از ضعف و کم کاری کبد باشد، به مدت 2 الی 4 ماه هر روز قبل از صبحانه یک قاشق غذا خوری خاکشیر را بایک یا نصف استکان سکنجبین مخلوط کرده و بخورید و هر روز عصر یک قاشق سوپخوری روغن زیتون را با یک قاشق آب لیموترش مخلوط نموده میل نمایید.
    • برای مداوای کبد های گرم، مبتلایان به عطش، گر گرفتگی و صاحبان سوء مزاج گرم، هر روز صبح 2 لیوان عرق کاسنی را داغ کنید تا به حد جوش برسد، بلافاصله به آن 3 قاشق غذا خوری خاکشیر تمیز اضافه کرده و پس از پایین آمدن دما با کمی عسل آن را شیرین ومیل کنید.
    • برای رفع یبوست، خشکی کبد، خشکی معده و خشکی ریه، هر روز صبح ناشتا تعداد 3 قاشق غذاخوری ترنجبین را در 1.5 لیوان آب جوش ریخته وصاف کنید، سپس با 3 قاشق غذا خوری خاکشیر مخلوط و میل کنید.
    • استفاده از خاکشیر برای درمان خشکی بینی و تسکین میگرن مفید است.
    • میل کردن مداوم خیسانده ی آن برای درمان واریس مفید است.
    • نوشیدن 1 الی 2 فنجان از شربت بنفشه و خاکشیر روزی سه بار قبل از غذا برای کمک به درمان برونشیت مفید است.
    • برای درمان استفراغ هر روز صبح ناشتا 3 قاشق غذا خوری ترنجبین را در یک ونیم لیوان آب جوش حل کرده و صاف شده آن را  به صورت داغ روی سه قاشق غذا خوری خاکشیر شسته شده بریزید و به جای صبحانه میل کنید تا ظهر فقط مایعات مصرف نمایید.
    • مخلوط 2 قاشق غذا خوری خاکشیر با عرق شاه تره، عرق کاسنی و عرق بید مشک ترکیب خوبی برای درمان جوشهای صورت است.
    • برای از بین بردن لک های پوست بخصوص لک های صورت ، یکی از بهترین روش ها نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است.
    • خاکشیر دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری است پس روزی 2 تا 3 لیوان از آن را بنوشید تا موهایتان دیگر شوره نزند.
    • خاکشیر موجب رفع گرفتگی صدا می شود

    نکته :

    1. در بعضی افراد موجب سردردمی گردد.همچنین اشتها ایجاد می کند.
    2. افرادی که ناراحتی کلیه، کبد وطحال دارند، برای مصرف آن با پزشک خود مشورت کنند.

     

    جمعه, 06 آبان 776 12:00

    گیاهی دارویی " کنگر کوهی "

    "گیاهی دارویی " کنگر کوهی

    آرتیشو یا کنگر فرنگی که به نام های " کنگر وحشی" یا "کنگر صحرایی" هم شناخته می شود، گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقه های ضخیم.

    کنگر کوهی، یکی از گیاهانی است که در فصل بهار می روید و علاوه بر ارزش غذایی، از ارزش دارویی قابل توجهی میان کسانی که از طب گیاهی بهره می گیرند، برخوردار است.

    کنگر به عنوان مکملی شناخته شده برای کمک به هضم غذا و مواد غذایی و درمان بیماران به کار می رود و متخصصان و درمان گران تب سنتی و گیاهی از خواص کنگر کوهی برای برطرف کردن مشکلات و بیمای های مربوط به کلیه، کیسه صفرا و کبد استفاده می کنند.کنگر کوهی اولین بار در اتیوپی کشت شد وبعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا کرده است. محل اصلی رویش این سبزی مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است.در ایران نیز این گیاه به وفور در استان ایلام، لرستان، طالقان و کوههای شمال تهران یافت می شود. 

    طبع : گم و خشک

    خواص درمان:

    • گیاه کنگر کوهی حاوی مقادیر بالایی ویتامین سی، ویتامین کا، اسید فولیک، فیبر، پروتئین، فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، مس و روی می باشد.
    • عصاره آبی ساقه وبرگ های کنگر کوهی کاهنده ی قند خون، کلسترل خون، تری گلیسیرید و سکته قلبی می باشد.
    • مصرف برگ و ساقه های آن ضد خونریزی داخلی، ضد اسهال، پاک کننده معده و روده است.
    • خوردن آن شیر افزا، ضد دریا زدگی، ضد تومور مغزی، ضد زخم معده و زخم روده می باشد.
    • در برابر سموم شیمیایی، بدن را محافظت می کند، ناراحتی قلب و کلیه را برطرف و از ابتلا به کولیت یا قولنج روده جلوگیری می نماید.
    • کنگر ضد عفونی کننده کبد، اشتها آور، هضم کننده ی غذاست و باعث تقویت دستگاه گوارش می شود.
    • این گیاه و به خصوص برگ آن ادرار آور و در مداوای یرقان و کم خونی مؤثر است.
    • ترشحات غدد را تقویت کرده و باعث برطرف شدن ضعف نیروی جنسی، ازدیاد اسپرم و درمان نازایی و ناباروری می شود.
    • کنگر تب های کهنه بلغمی، سوداوی و تب هایی که به سبب ضعف معده باشد را تسکین می بخشد.
    • عصاره ی آبی ساقه آن برای درمان سرگیجه، وزوز گوش، سردرد، اضطراب و مور مور شدن بدن مفید است.
    • برای رفع خارش پوست، آب کنگر را روزی سه مرتبه به موضع بمالید .
    • کنگر منبع غنی از پتاسیم است و خوردن آن همرا با ماست برای افراد گرم مزاج جهت تعدیل مزاج توصیه می شود.

    نکنه:

    1. مصرف برگ کنگر برای افرادی که ناراحتی های کلیوی و کبدی شدید دارند و همچنین زنان باردار و کودکان ممنوع است.
    2. افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند نباید از آن استفاده کنند.
    3. مصرف بدون مصلح آن برای ریه مضر است.

     

     

    سه شنبه, 03 آبان 776 01:11

    گیاه دارویی " بامیه "

    " گیاه دارویی " بامیه 

    طبع: سرد و تر

    • بامیه درمان یبوست مزاج است و پروستات را تقویت می کند.
    • بامیه روده را نرم کرده و خروج مدفوع را آزاد می سازد.
    • ضد پوکی استخوان، ضد سنگ کلیه و درمان کننده سنگ مثانه است.
    • زیاد کننده حجم خون، اسیدی کننده خون، پایین آورنده دیابت نوع اول و درمان کم کاری تیروئید می باشد.
    • محرک قلب است و از ابتلا به بیماری های قلبی پیشگیری می کند.
    • مصرف بامیه همراه با گوشت، تعداد اسپرم را در مردان گرم مزاج زیاد کرده و موجب تقویت نیروی جنسی می گردد و برای نازایی و ناباروری مفید است.
    • تقویت کننده پوست می باشدوبرای درمان سوزش ادرار مؤثر است
    • خوردن ان در هنگام شروع درد زایمان، موجب آسان گشتن زایمان طبیعی می گردد
    • به خاطر داشتن فیبر زیاد، موجب فعالیت حرکات دودی شکل روده و تنظیم فعالیت دستگاه گوارش می گردد.
    • یکی از مضرات بامیه زیاد عرق کننده است
    • دم کرده تخم بامیه ضد تشنج است
    • جوشانده گل بامیه ضد سودا می باشد.
    • در برگ وساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است

    نکته

    1. موجب افزایش گاز معده در افادی که معده انها سرد است می گردد.
    2. افراد سرد مزاجی که در آنها ماده اسپرم رقیق و تعداد اسپرم کم می باشد، به هنگام مداوا و مصرف داروهای ضد باروری باید از خوردن بامیه خودداری کنند.
    3. برای التهاب یا زخم معده مضر است

     

    "گیاه دارویی " پرسیاوشان

    طبع: گرم و خشک

    خواص دارویی :

    • جوشانده پرسیاوشان درمان کننده ی بیمای های افسردگی، ریوی، تومور مغزی، تشنج واسپاسم عصبی است.
    • نوشیدن یک فنجان از جوشانده ی آن در صبح، آسم، سرماخوردگی، التهاب گلو، سینوزیت وبرونشیت را تسکین می دهد، درمان سرفه و اخلاط سینه را نرم و دفع می کند.
    • چوشانده آن تب بر، عرق آور و ادرار آور است و عادت ماهیانه را باز می کند و خون نفاس را بند می آورد.
    • جوشانده ی آن در معالجه ی غلظت خون، یرقان، زردی انسدادی و دفع سنگ مثانه مؤثر می باشد.
    • ماساژ مداوم موی سر با جوشانده آن برای درمان سفیدی مو استفاده می شود.
    • جوشانده آن برای شستشوی محل عفونت برای بهبودی زرد زخم کاربرد دارد.
    • برای معالجه ی پسوریازیس، پرسیاوش را سوزانده با روغن زیتون مخلوط کرده وروزانه سه مرتبه روی آن بمالید.
    • پرسیاوشان، نیلوفر، گل بنفشه، گل ختمی، تخم بادرنجبویه و تخم شربتی را به مقدار مساوی 1 قاشق غذا خوری در 1 لیتر آب جوشانده و روزانه یک فنجان از آن را نیم ساعت قبل از غذا میل کنید؛ برای کمک به بهبودی تومور مغزی مفید می باشد.
    • برای بهبودی پلورزی، عفونت ریه و برونشیت، به طور مرتب روزانه از جوشانده ی آن 3 الی 4 مرتبه میل کنید.
    • برای درمان طحال 1 الی 2 فنجان دمکرده ی آن را به تدریج یک ساعت قبل از غذا می توانید بنوشید.
    • برای دفع سنگ مثانه مفید است.
    • تنگی نفس را درمان می کند.

    نکته

    1. در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن خود داری کنید .همچنین کودکان، افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن و بیماران تحت نظر پزشک نباید آن را مصرف کنند.
    2. مصرف دراز مدت پرسیاوشان برای قلب و ریه بدون مصلح مضر است.
    3. خوردن آن برای افراد گرم مزاج بدون مصلح مضر می باشد.

     

    یکشنبه, 08 -2667 11:28

    گیاهان دارویی "میخک"

    { میخک }

    طبع: گرم و خشک

    خواص:

    • بو کردن و خوردن پودر آن همراه با غذا مغز را تقویت کرده و سردی وضعف، رطوبات غیر طبیعی، غش و صرع را از مغز پاک می کند.
    • نوشیدن دمکرده ی آن یا خوردن آن همراه با غذا، به هضم غذا کمک کرده،بوی بد عرق بدن را برطرف می سازد و مقوی قلب، معده، درمان سیروزی کبد و سوء مزاج کبد می باشد.
    • از دمکرده ی گلهای آن به عنوان تونیک قلبی وآرام بخش اعصاب استفاده می گردد.
    • از اسانس این گیاه، به عنوان داروی ضد درد در دندان پزشکی استفاده می شود.
    • برای رفع دندان درد و ضعف لثه، سائیده گلبرگهای میخک خشک شده را داخل دندان بریزید یا پنبه ای را در اسانس میخک بزنید ودر حفره دندان بگذارید.
    • پودر آن برای درمان بیماری سل، درد استخوان وکاهش اسیداوریک مورد استفاده قرار می گیرد ودر درمان نقرس مؤثر است.
    • غرغره آب جوشانده ی آن در دهان بوی بد دهان را بر طرف می سازد.
    • خوردن وسرمه کشیدن آن در چشم ، باعث رفع ضعف بیماری چشم می شود.
    • ضماد برگهای له شده ی درشت آن، برای روشن کردن بینایی چشم کاربرد دارد.
    • برای کاهش اسید معده ودرمان زخم معده مفید است.
    • یک ونیم الی دو گرم میخک همراه با شیر تازه،بر طرف کننده ناتوانی جنسی است.
    • مالیدن آب آن بر آلت تناسلی برای رفع زود انزالی مؤثر است.
    • مصرف عرق میخک جهت مداوای فلج، لقوه ،وبا ورفع گرفتگی عروق کرونر وباز کردن انسداد مغز مفید است.
    • ماساژ بیضه با روغن آن خصوصا بعد از حمام و روزی دو الی سه مرتبه برای رفع نازایی مردان مفید است.
    • ضماد گلبرگهای تازه ی آن برای رفع سردرد رطوبی وسردی مزاج مفید است.
    • مصرف مرتب آن برای بهبود تصلب شرائین و رفع گرفتگی عروق مؤثر می باشد.
    • استشمام گل آن روزی 2 الی 3 مرتبه و هر مرتبه به مدت 5 دقیقه برای کمک به درمان سرسام مفید است.
    • دمکرده ی آن بادشکن است، حالت تهوع واستفراغ بعد از غذا را برطرف می سازد، برای رفع سرفه سرد وتر، تنگی نفس کهنه، اسم رطوبی وتپش قلب سرد مفید است.
    • دمکرده ی آن قاعده آور، فرح بخش ومقوی مغز، ذهن و فکر می باشد; تب بر وضد انگل می باشد، از سکته های رطوبی جلوگیری می کند، اسهال، دل درد اطفال، سکسکه واستسقاء عمومی را برطرف می سازد.
    • خوردن 4 گرم از آن به طور مرتب در دوران پاکی بعد از عادت ماهانه در زنان باعث تقویت رحم شده وبه درمان نازایی ونا باروری آنان کمک می کند.
    • به عنوان درمان طبیعی فراموشی، استشمام دراز مدت آن روزی 3 الی 4 مرتبه توصیه می شود.
    • جهت کمک به بهبود درمان خستگی، روزی 3 الی 4 مرتبه و هرمتبه 1 فنجان از دمکرده ی آن را میل نمایید.
    • برای درمان خواب رفتگی اعضاء بدن، پس از حمام، روغن آن را روی محل عارضه ضماد کنید.
    • برای تسکین کمردرد ، اسانس آن را همراه با چای معمولی بنوشید.
    • عرق میخک برای رفع کم اشتهایی، نفخ معده، سوء هاضمه، دفع انگل وقولنج روده مفید است.
    • برای تسکین آرتریت روماتوئید، روماتیسم و آرتروز و بی حسی های موضعی، اسانس میخک را باروغن بادام یا روغن کنجد مخلوط کنید وبر موضع بمالید، برای درمان بیماران مبتلا به بری بری  آن را به ران های بیمار بمالید.
    • عرق  میخک ضد درد، گند زدای قوی ،التیام بخش زخم ها و جراحت های عفونی ،ناتوانی جسمی و ذهنی و برای بهبودی فراموشی یا آلزایمر مؤثر است
    • برای مداوای تشنج می توانید از دم کرده آن روزانه سه مرتبه و هر مرتبه یک فنجان با یک قاشق عسل میل نماید 
    • برای درمان برونشیت ،میتوانید مقدار 4 -8 گرم آن را با آب بنوشید 
    • نوشیدن ندریجی یک الی دو فنجان از جوشانده ی پودر آن یک ساعت قبل از غذا برای درمان خون اداری مفید می باشد .
    • برای درمان خارش پوست یا خارش واژن، پخته پودر ان را با آب خیار مخلوط کرده روی محل عارضه ضماد کنید.
    • برای تقویت و علاج وپیشگیری از سکته قلبی یا سکته مغزی مقدار 9 گرم پودر میخک را هر روز در یک لیوان شیر با کمی شکر حل کرده ومیل کنید.

    نکته

    1. خانم های باردار وشیر ده، کودکان، افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند وبیمارانی که تحت نظر پزشک می باشند، قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند.
    2. مصرف بدون مصلح آن برای گرم مزاجان مضر است.

     

    صفحه1 از2
    تمام حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد