" به دانه " گیاه دارویی

    "گیاه دارویی " به دانه 

    به دانه یا دانه به، به دانه های قهوه ای رنگ گفته می شودکه داخل میوه یه وجود دارد و دارای فواید زیادی برای سلامتی و پوست و مو می باشد.

    دانه به حاوی مواد مغذی فراوانی از جمله آهن، پتاسیم و ویتامین سی فراوان وبسیاری از مواد مغذی موجود در میوه به می باشد اما خاصیت لعابی آن بیشتر بوده و روغن بیشتری نسبت به میوه به دارد.

    از دیگر ترکیبات مغذی موجود در به دانه میتوان به چربی، تانن ها، پکتین، قند و اسید مالیک اشاره کرد.

    طبع به دانه: سرد و تر

    خواص درمانی به دانه:

    • لعاب به دانه جهت ترمیم زخم هاو سوختگی پوست بر اثر آفتاب سوختگی و آتش، مفید است.
    • خوردن لعاب آن بعد از حجامت باعث بهبودی میگرن می گردد
    • برای التیام ترک پوست دست و بدن، ترک نوک سینه، لب و درمان بواسیر، لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
    • مصرف مرتب آن برطرف کننده ی خشونت گلو و گلو درد، حلق، التهابات مخاط ها، گرفتگی صدا، سرما خوردگی و برای سرفه و برونشیت مفید است.
    • لعاب به دانه برطرف کننده ورم روده و ضد قولنج روده است. همچنین تسکین دهنده ی حرارت معده و تب می باشد.
    • لعاب آن اسهال خونی و ساده را درمان می کند.
    • مکیدن به دانه و فرو بردن لعاب آن سوزش، خشکی و زخم زبان و دهان را برطرف می نماید.
    • برای درمان یبوست مفید است.
    • برای رفع تشنج زبان، روزانه 3 الی 4 مرتبه لعاب آن را غرغره کنید.
    • برای دمان خشکی بینی، روزی 5 گرم سائیده به دانه خشک را در آب جوش حل کرده و عصاره آن را میل نمایید.
    • خوردن 1 الی 2 فنجان از لعاب آن قبل از غذا برای کمک به درمان سوء مزاج کلیه مفید است.
    • خیسانده یک الی دو قاشق غذاخوری از آن در یک لیوان آب به مدت 20 دقیقه، در درمان زخم روده مفید است.
    • چای به دانه به کاهش استرس و بی خوابی کمک می کند.
    • بلعیدن به دانه برای رفع بوی بد دهان و تنفس بد بوتآثیر شگفت انگیزی دارد.
    • جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

    نکته

    برای اشخاص مبتلا به قولنج و رعشه مضر است.