گیاه دارویی " ترشک "

    "گیاه دارویی " ترشک

    گیاه دارویی ترشک گیاهی است تک جنسی که برگ، ریشه ودانه آن برای درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته شده است.ترشک گیاه شبیه اسفناج و بومی قاره اروپا بوده که این گیاه حاوی اسید اگزالیک بوده که باعث طعم اسیدی آن می گرددکه این گیاه کم کالری ودارای میزان بالایی آب بوده. برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه وبرگ آن دارای خاصیت دارویی بوده.

    این گیاه درمناطق معتدل کشور ایران رویش می کندو از قدیم الایام به عنوان یک سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده می شده است.

    در گیاه ترشک پتاسیم اگزالات و تارتاریک اسید وجود دارد و سدیم، ویتامین سی، کلسیم وفسفردر ترکیبات آن موجود است.

    طبع ترشک سرد و خشک است.

    خواص درمانی ترشک:

    • ترشک برای تصفیه خون، افزایش کارایی کبد، کلیه و روده ها مفید است
    • برای درمان کم خونی و رفع حساسیت های بهاری و سل مفید است
    • برای درمان گواتر مقدار مساوی از گیاه ترشک و روغن زیتون را باهم له کرده و روی محل بمالید.
    • داروی مناسبی برای درمان کلسترول خون می باشد.
    • دم کرده ترشک برای کورک و دمل های چرکی فوق العاده مفید است.
    • ترشک آبسه های چرکی را خیلی زود می رساند و درد آن را برطرف کرده و شفا می بخشد.
    • دانه های این گیاه به عنوان تسکین دهنده برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود.
    • ترشک درشت برای مداوای بیماری های قلب و روده ها وکبد و معده مفید است
    • جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل مؤثر است.
    • به عنوان داروی ضد عفونی کننده و منقبض کننده خون به صورت موضعی استفاده می شود.
    • برای کاهش غلظت خون، فشار خون و درد قفسه سینه، یک استکان از سکنجبین و گلاب، آب سیب و آب ترشک را مخلوط کرده صبح ناشتا به جای صبحانه میل کنید.

    نکته

    1. مصرف زیاد آن مضر است.برای مصرف آن حتمآ با پزشک خود مشورت کنید
    2. افرادی که اسید اوریک دارند جدآ از مصرف آن خودداری کنند.
    3. ترشک همچنین میل جنسی را کم می کند افراد سرد مزاج استفاده نکنن.