گیاه دارویی " آنغوزه "

    "گیاه دارویی " آنغوزه

    طبع آنغوزه گرم و خشک است.

    خواص دارویی آنغوزه:

    • آنغوزه پادزهرهر سم، رفع کننده بوی بد بدن و ضد عفونی کننده ی دهان می باشد.
    • مکیدن دائم صمغ آن باعث تقویت دستگاه گوارش، ازدیاد شیر مادران و درمان صرع کودکان و نقرس است.
    • برای رفع آلزایمر، تومور مغزی، کند ذهنی وکمی حافظه، مقدار 20 گرم از میوه این گیاه را آسیاب و با 250 گرم عسل خوب مخلوط نموده، سپس روزی یک قاشق مربا خوری میل شود.
    • خوردن 2 تا 5 گرم دمکرده ی آن چند ساعت قبل از نزدیکی سبب تقویت نعوظ و تقویت نیروی جنسی می گردد.
    • به عنوان مقوی معده و برای کشتن کرم معده مصرف می شود.ضد انگل معده، روده، ضد نفخ، بادشکن و درمان سوءهاضمه می باشد.
    • برای درمان سردرد و میگرن، روغن این گیاه را به شقیقه ها بمالید.
    • نوشیدن دمکرده ی آنغوزه برای درمان تب مفید است.
    • اگر آن را باپوست انار و سرکه بپزیدو میل کنید، بواسیر را از بین می برد.
    • خوردن روزانه  2 تا 3 گرم آن قبل از غذا برای کمک به درمان بیماری های مغزی، رعشه، غش و سستی اعضا بسیار مؤثر است.
    • اگر روی دندان کرم خورده قرار گیرد، دندان درد را تسکین می دهد.
    • اگر روی ورم، خصوصآ ورم های رسیده قرار گیرد، آن ها را شکافته و چرک آن را خشک می کند.
    • اگر باشیر و جنتیانا مخلوط و بر محل گزیدن سگ هار ضماد شود، ضد سم بسیار مؤثری است.
    • برای معالجه بیماری سیاتیک مقدار 5 گرم آنغوزه را با 50 گرم کره حیوانی مخلوط کرده و مرتبآ محل درد سیاتیک را با آن ماساژ دهید.

    نکته

    1. مصرف زیاد آنغوزه برای افراد گرم مزاج بدون مصلح توصیه نمی گردد.
    2. در دوران بارداری از مصرف این گیاه خودداری شود.
    3. از انجایی که آنغوزه مدر و ادرار آور است، مصرف آن بدون مصلح برای مثانه زیان آور خواهد بود.
    4. آنغوزه را با غذا های روزانه مصرف نکنید.
    5. مصرف بدون مصلح آن مضر مقعد و بیماری های کولون می باشد.
    6. استشمام آن برای گرم مزاجان بدون مصلح مضر است.